2010. június 29., kedd

Fasírt


50 dkg darált sertéscomb vagy lapocka
2 tojás
2 beáztatott és kinyomkodott zsemle
1 kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk. so
2 tk. pirospaprika
őrölt bors

Ezeket jól összegyúrni. Háromféle képpen lehet sütni :
1. kigombócozni, zsemlemorzsába megforgatni és wokban kisütni bő olajban
2. egybesütve, esetleg főtt tojással a közepében : kissé kiolajozott tepsiben kézzel elegyengetni, a tetejére zsemlemorzsát szórni és pici olajjal megspriccelni
3. a fém kuglófformában ( 6 pici kiskuglóf van rajta) , ebbe tettem a 6 részre osztott fasirtmasszát pici olajra, tetejére zsemlemorzsa és pici olaj, sütőben sütve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése