2010. június 16., szerda

Gombás paradicsomos gyors lasagne


Wokban 2 ek. olajon megpirítok 25 dkg gombát.
Ezután hozzáadok még 2 ek. olajat és 1 aprított vöröshagymát és 5 gerezd aprított fokhagymát (pirítom 4 percig).
Hozzáadok 5 héj nélküli feldarabolt paradicsomot (6 perc) ,
hozzáadok 2 ek. paradicsompürét, 2,5 dl tejszínt, 1 kk. pestot, só, bors, oregánó (10 perc).

Kiolajozott jénaiba fektetek 3 lap durum lasagne tésztát, negyed adagnyi szósszal beborítom, ezt ismétlem 4X. A tetején levő szószra 10 dkg sajtot reszelek és 15 perc mikro+grill.

Azért neveztem gyors lasagne-nak, mert nem kell külön csinálni a mártást, a besamelt, hanem egy edényben egyszerre megvan. Ez nem egy nagy adag, kb. 2-3 főnek való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése