2010. június 27., vasárnap

Krémes



Nagyon szeretjük a krémest. Az igazit a baracsi mama tudja, hájas tésztából, tojásból készült krémmel, de az sose sikerült úgy -pontos recept nem lévén- ahogy kell. Jópár receptet kipróbáltam, összeszedtem mindegyikből a jót és ez született belőle.

2 tekercs leveles tészta (Lidl, Spar, ezek a hűtőpultban kaphatók és nem kell nyújtani, van alattuk sütőpapír is )

Légkeveréses sütőben egyszerre megsütöm őket. Az egyiket egészben, a másikat 4X3 db-ra vágom még sütés előtt. Villával megszúrkálom és 180 fokon kb. 30 percig sütöm.

Egy nagyobb lábosba :

2,3 dl víz
3 csomag főzős vaníliás puding
3 csomag vaníliás cukor
1,5 ek. zselatin
3 kk. folyékony édesítőszer (vagy 12 dkg cukor)
Ezt összekeverjük és fél óráig állni hagyjuk.

8 tojásfehérjét 6 ek. cukorral felverünk kemény habnak.

A pudingokhoz hozzáadunk 5 dl tejet és keményre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a felvert habot. A fekete tepsibe teszem az egész lapot, beleöntöm a krémet (kissé lefolyik a lapról, erre számítani kell ), elsimítom és a tetejére teszem a feldarabolt lapokat. Kb. egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Szépen szeletelhető.

2 megjegyzés:

  1. Szia Melinda,
    Ez gyönyörű! Szerencsére annyira tejes, hogy kísértésbe sem esek, hogy tejmentesítéssel próbálkozzak az Andrásnak... na majd otthon a Mamival... :))
    udv, adri

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    eredetileg vízzel kellett volna, de nekünk úgy nem ízlett. Olyat kapunk a boltban is. Tejjel sokkal finomabb :-)

    VálaszTörlés