Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2010. június 27., vasárnap
Molnárkalács
Sose hallottam még róla. Adri hívta fel rá a figyelmemet, jól tette :-) Utánaolvastam ez egy tipikusan palóc finomság.
A receptet innen vettem :
http://pusztakonyha.blogspot.com/2009/03/karaj-fokhagymas-bundaban-rizibizivel.html
A tallér hajlékony lett, nem ropogós, magában is kellemes édes, de finom volt pikáns lekvárral is. Kicsit hasonlit a gofrihoz, de mégse olyan. Amúgy ilyennek kell lennie és mivel lehet még enni ?
A recept :
20 dkg finomliszt
1 tojás
2 ek. cukor
csipetnyi só
2 ek. olaj
2 dl tej
Igy egy palacsintánál sűrűbb, kanalazható masszát kapunk. Az ostyasütőt felmelegítjük, és 1 ek-nyit teszünk középre majd megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hu, Melinda, szuper vagy! A kép meg a leírás alapján ez tökéletes! na majd kipróbálom ez alapján én is, ha egyszer hazacuccoltunk...
VálaszTörlésp.a.
--mi anno magában ettük, úgy tálszámra... :))
es 6 ev elteltevel, eljutottam a kiprobalasig.... de csak azert, mert TAmas palocos kiseloadast tart holnap es valamivel ebren kell tartani / jutalmazni kell a kozonseget. Azert meg a kisutes miatt izgulok....
VálaszTörlés:)) Koszi a receptet!