2010. június 15., kedd

Tökfőzelék sült tarjával



Tökfőzelék :
kevés olajon megpirítok 1 fej apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem a reszelt tököt, megszórom pirospaprikával és felöntöm tejjel. Kb. negyed óra múlva behabarom.

Sült tarja :
A tarjaszeleteket (fél kiló) kikloffoltam, egy fedeles lapos edényben kevés olajon megkapattam. Ha már volt színe, akkor rászórtam 2 közepes fej hagymát félszeletekre vágva, 3 gerezd fokhagymát aprítva, 1 TV paprikát aprítva, só,bors és kevergetni pár percig. Amikor a hagymák már kissé összeestek, hozzáadni 2 tk. paprikakrémet, felönteni annyi vízzel hogy ellepje, majd fedő alatt közepes lángon sütni. A husi puha lesz és szaftos, főzelékhez jó feltét.

3 megjegyzés:

  1. Ez nem er! :) Olyan regen ettem mar tokfozeleket! Es ez itt nagyon vonzo :D Jovo heti szabadnapomon eliranyulok a magyarboltba!

    VálaszTörlés
  2. Bocsi :-) Mi az amit csak a magyarboltban tudsz beszerezni ehhez a kajához ?

    VálaszTörlés
  3. Hat tokot! :D Az az ireknel kuriozum! Csak sarga van, amit megsutsz sutotokkent, vagy max levest fozol belole! De olyan igazi tokfozelektok csak a magyarboltban van. Az is csak fozeleknek jo, mert kapros... Nincs remeny egy jo tokosmakos retesre :D Na majd ha hazamegyek.

    VálaszTörlés