2010. június 19., szombat

Crispes sült hús gyöngyhagymás sajtmártással


A két csirkemellet (40 dkg) felszeltem, sült csirke fűszerkeverékkel, borssal megszórtam, kevés olajon crisp tálban megsütöttem. (6 perc - 4perc - 3 perc).

Sajtmártás :
Kb. 5 dkg vajban 1 ek. lisztet pirítottam, felöntöttem 1-2 dl főzőtejszínnel, beleszórtam füstölt sajtot, őrölt bors, szerecsendió és kevergettem folyamatosan. Mivel túl sűrű lett, tejjel a megfelelő sűrűségre higítottam. A végén tettem hozzá ecetes gyöngyhagymát lé nélkül. Ha szükséges, mehet hozzá még kicsi só.

Krokettel ettük.
Szerintem pulykamellel, vagy filézett combokkal is finom lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése