2010. május 24., hétfő

Töltött paprika


Csak a neve az, sose szoktunk a paprika töltésével bajlódni, sőt sokszor paprika nélkül készül nálunk :-)

Óriási adaghoz való adag ez, de jól fagyasztható, ezért érdemes megcsinálni.

A gombóc :
1 kg darált sertéshús (comb)
25 dkg félig főtt rizs
4 egész tojás
1 közepes hagyma
4 kk. só
4 kk. paprika

összegyúrni (jó lágy), egy nagy lábosba kevés vizet forralni és abba beletenni a gombócokat, pár percet főzni és felönteni 2 nagy üveg ( 7 dl-es) paradicsomlével. Kb. 1 órát főzni és berántani. Ha kell még edesiteni, pici cukor mehet bele. Nekünk elég adag fél kiló darált hús és két dobozos paradicsomlé a lidl-ből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése