2010. május 12., szerda

Joghurtos riegel



A receptet Limara oldalán találtam.

•2 kis doboz joghurt (Danont használok) ( én 250 ml-es aldis 3,5%-os joghurtot használtam)
•kb. 1 dl víz
•25 dkg öregtészta
•2 tk. só
•csipet aszkorbinsav
•3 ek. olaj
•1 tk. maláta
•30 dkg BL 80 liszt
•20 dkg tk. tönkölyliszt (vagy bármilyen tk. liszt akár vegyesen is)
•2 ek. burgonyapehely
•1,5 tk. fűszerkeverék (őrőlt kömény, édeskömény, korriander)
•2 dkg élesztő
Magok: 1-1 ek. napraforgó-, szezám-, lenmag. 1 ek. rozs-, vagy zabpehely vagy ezek vegyesen.
Tetejére: Ugyanezekből összeállított keverék, pirítás nélkül, + nigella mag (elhagyható).

Azzal kezdem, hogy a magokat egy kicsit megpirítom száraz serpenyőben, majd hagyom hülni.
A többi hozzávalóból tásztát dagasztok, inkább kicsit lágyabb legyen. A dagasztás végén adom hozzá a megpirított magokat. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni.
Lisztezett felületre borítom, majd jó ujjnyi vastag téglalapra igazítom. Tetejét megszórom a magkeverékkel. A tésztát hosszában kettévágom, majd 4-5 cm széles csíkokra szeletelem egy éles pizzavágó segítségével. Óvatosan átemelem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, majd hagyom őket kelni kb. 30-40 percen keresztül. 200 fokra előmelegített gőzös sütőben sütöm míg szép pirosak lesznek, kb. 20 percen keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése