2010. május 14., péntek

Mogyorós kalács



Kenyérsütőgépbe :
230 ml víz
1 tojás
fél tk. só
50 g cukor
75 g vaj/olaj
2 ek. tejpor
450 g finom liszt (esetleg plusz 1-2 kanál liszt ha túl lágy)
2 dkg élesztő

Tészta programon 20 perc dagasztás, kb. 30 perc kelesztés
Lágy tészta lesz, jó lisztes felületen kinyújtani.

Mogyorótöltelék :
20 dkg őrölt mogyoró/dió
2,5 tk. folyékony édesítő
citromhéj
pici tej hogy összeálljon és kenhető legyen

A kinyújtott tésztára elkenjük a tölteléket, hosszában kettévágjuk és középről kifele feltekerjük 2 rúddá. A rudakat összefonjuk és kapcsos formába tesszük kelni 30 percre.
200 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése