Kép sajnos nem készült róla, majd pótlom legközelebb.
Fél kiló zöldspárga hegyét kb. 10 cm hosszan levágjuk, ez a legzsengébb rész és ezt másra használom fel. Az aljából pedig a fás részt kb. 2 cm-es levágom és eldobom. A többit feldarabolom és kb. 2 nagy krumplit is felkockázok. Annyi vízben hogy ellepje megfőzöm (kevés olajat is löttyintek bele), bors, biovegeta, majd ha megfőtt leturmixolom. (Most át kellett szűrni szitán mert nem darálta le rendesen). Kb. 1-2 főzőtejszint öntök hozzá és forralok egyet rajta.
Piritott kenyérkockával tálaltam.
A zöld spárga a zsengébb, a fehér fásabb. Állítólag, mert fehéret még nem használtam, azt meg is kell pucolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése