Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2010. május 28., péntek
Fetás tejszínes harcsafilé bulgurral és quinoaval
Egyetlen regisztrált rendszeres olvasóm, Adri kérésére halat készítettem :-)
Vaj és olívaolaj keverékében lassú tűzön megsütöttem a sózott, borsozott afrikai harcsafilét. Amikor picit barna lett, akkor áttettem egy jénaiba. A maradék vajon üvegesre pároltam egy fél apróra vágott vöröshagymát, kiszedtem a zsiradékból és a halra öntöttem. Nyakon borítottam kb. 2 dl főzőtejszínnel és szeletelt fetasajtot tettem a tetejére. Mikróban mikro+grill-en 10 percig sütöttem.
A tejszín besűrűsödött, a hagyma édeskés, a feta sós ízével nagyon finom lett.
Új köretet próbáltam ki, a Sparban vettem bulgur és quinoa keverékét. 3X-os vízben megfőztem kevés sóval. Elég lett volna a 2,5X is. Nagyon fini ez is, veszek majd a bioboltban.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Melinda,
VálaszTörlésköszi a halas receptet, kipróbáltam... khmmm... úgy emlékezetből: a hagymás lépést kifelejtettem, a májas receptből belekevertem a mustáros kenegetést, és az andrás miatt tejszín helyett kefírrel öntöttem le. Mikro+grilles mikrom meg nincs, így sima sütőbe tettem... de még így is fincsi lett... :)) legközelebb azért leírom rendesen a receptet!
--a.
Így születnek a kreatív új receptek :-) Csak hajrá ! A mikro+grill egyenértékű a sütővel,csak gyorsabban elkészül a mikróban. Nagyobb adagnál már én is a sütőt használom.
VálaszTörlés