Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2010. május 15., szombat
Cukkinis medvehagymás tejszínes gnocchi
A fagyasztóban talált kb. 1 zsenge szeletelt cukkinit kiengedtem, először magában a serpenyőben elpárologtattam a vizet róla, majd aláöntöttem 2 ek-nyi olíva olajat, görög fűszerkeveréket tettem rá és megpároltam. Amint elkészült, tányérra szedtem.
A serpenyőben 2 ek-nyi olajon megpároltam egy fél apróra vágott vöröshagymát, majd hozzátettem 2 ek. tk. lisztet, picit pirítottam majd felöntöttem 1 dl fehérborral, 2 dl főzőtejszínnel és 2 dl vízzel. 1 leveskockát és 1 tk. medvehagymát tettem bele , ha felforrt, utána még 4 percig sűrítettem.
A mártásba belekevertem a cukkiniket és a sós vízben pár perc alatt kifőtt gnocchit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Melus! Nekem it es most csorog a nyalam!! Fujj, de gusztustalan gyerek vagyok! :D De hmmm!
VálaszTörlés