2010. december 8., szerda

Langalló


Kétfajta langallót szoktam készíteni, ezt a receptet a Hernádi Andi barátnőmtől kaptam. Ennek a tésztája ropogósabb, finom másnap is.

1,5 dl langyos tejben felfuttatok 2 kk. cukorral 2,5 dkg élesztőt.

Tálba kimérek :
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 kk. só
12 dkg olvasztott margarin
1 ek. olaj

Hozzáadom a felfutott élesztőt és jól kidolgozom. Kb. kétszeresére hagyjuk kelni letakarva. Ekkor 1 kiolajozott gáztepsibe kézzel belenyújtom a tésztát, majd ismét hagyjuk kicsit kelni.
Fokhagymás teföllel megkenjük, lilahagyma szeletekkel, baconnel jól megszórjuk és forró sütőben, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése