2010. november 28., vasárnap

Sült kacsa hagymás krumplival és párolt káposztával



A kacsasütés a szüleim műve, ahhoz még amatőr vagyok, de egyszer annak is nekiállok :-)

Hagymás krumpli
A kockázott krumplit sós vízben megfőzzük.
Bő kacsazsírban 2 fej apróra vágott vöröshagymát barnára sütünk, és a krumplira öntjük, összekeverjük.

Párolt káposzta :

1 kb. másfél kilós vöröskáposztát legyalulni szálasra, besózni( kb. 4 tk. só) és állni hagyni fél órát.
1 nagy fej hagymát szálasra vágni, majd kb. 1 dl olajban megpárolni. Ha kész, hozzátenni a káposztát a levével együtt, 1 reszelt almát, 2 ek. mézet, őrölt bors, őrölt kömény. Fedő alatt lassú tűzön kb. 1 órát párolni, gyakran kevergetni.
Amikor már puha, lezárjuk, és ízlés szerint adunk hozzá ecetet (3 ek. 20%-os) és cukrot (1 ek. ) Itt már kóstolgassunk bátran :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése