2010. december 22., szerda

Vadas marha



2 fej hagymát felaprítani, olajon megpirítani, majd hozzáadni a felszeletelt marhahúst (7 szelet volt), amit fehéredésig pirítunk. Só, bors, kevés pirospaprika,sok babérlevél, 2 szem borókabogyó, felöntjük kevés vízzel.

Hozzáadunk 4-5 répát, 2-3 zöldséget, 4 gerezd fokhagymát, tojásnyi zellert. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Kb. 2 órát fedő alatt főzzük. A hús akkor jó, ha már fakanállal szét tudjuk vágni.

Ekkor a húst kiemeljük, a borókabogyót és a babérlevelet is kiszedjük, a többit leturmixoljuk. Mustárral, tejföllel, pici citrommal, ha kell cukorral ízesítjük.

Spagettival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése