2018. október 8., hétfő

Zsebes karaj

Zsebes karaj 1 kg-os rövidkarajt ( csont nélkül ) 1,5 cm-ként beírdaljuk, hogy az alja egyben maradjon. Olajból és fűszerekből pácot készítünk és mindenhol bekenegetjük, főleg a zsebeknél. Tepsibe tesszük és alufóliával letakarva hűtőben érlelődik 1 éjszakát. Másnap a zsebekbe vastagra szelt grillsajtot ( fontos, hogy ne olvadjon szét ) , sonkát, vöröshagymaszeletet és esetleg kolbászkarikát teszünk. 2 dl vizet aláöntünk, amiben 1 húsleveskockaát feloldunk. Fólia alatt150 fokon 2 órát sütjük, ha puha, akkor már csak pirosra sütjük. Ferdén szeletelve, szaftjával locsolva, krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése