Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2018. október 8., hétfő
Ostoros kalács
Ostoros kalács
tészta :
4 dl tej
3 tojás sárgája
2 ek olaj
3 kk cukor
csipet só
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
20 perc dagasztás, fél óra kelesztés
Krém : 25 dkg margarin 20 dkg cukorral géppel kikeverve, + 3ek. kakaópor
Ha tészta megkelt, osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg a krémmel, tekerjük fel és 3-3-at fonjunk össze.
Zsírpapíros tepsziben még kelesszük, sütés előtt kenjük le tojással, 180 fokon süssük. ( a krém ki fog folyni, de úgy a finom )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése