2018. október 8., hétfő

Kacsamell

A kacsamelleket még tegnap megsütöttem: Megmostam, a bőrét kockásra bevagdaltam, majd besóztam őket. Közben bekapcsoltam melegedni a sütőt 200 C-ra! A melleket először serpenyőben minden oldalról átpirítottam zsiradék nélkül, a bőrös részével kezdve, abból sült ki a zsír. Átpirítás után (ami pár perc) tepsibe helyeztem őket és 200 fokon kb. 25-30 percig sütöttem, letakarás nélkül. Bőrös részt tettem alulra, majd félidőben megfordítottam. Amikor szép színe van, akkor elkészült, de fél óránál tovább ne süssétek! :) Akár azonnal is fogyasztható, de ez az adag kiadósabb másnap, hidegen szeletelve mindenféle szendóhoz, de akár pizza tetejére is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése