2013. július 4., csütörtök

Túrós batyu

Kenyérsütőgépbe tenni :

2 dl langyos tej
8 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
3 ek. cukor
35 dkg finomliszt
5 dkg tk.liszt
2.5 dkg élesztő
csipet só

20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés

Töltelék :
35 dkg túró ( épp ennyi volt itthon, így sem jutott mindegyikbe, azokba lekvárt töltöttem )
1 tojás sárgája
3 ek. cukor
1 vaníliás cukor
+közvetlenül a töltés előtt belekeverni a 2 tojás fehérjéből vert habot

A megkelt tésztát kinyújtom és 10X10 cm-es négyzetekre vágom, mindegyik közepébe 2 kiskanál tölteléket töltök és az átlós csücsköket összecsippentem középen. A tepsin is kicsit hagyom kelni. 175 fokon kb. 20-25 perc alatt elkészült.

Nekem pár kinyílt sütés közben, de sebaj. A tészta jól kezelhető, másnapra sem szárad ki.
Volt amibe meggyet is tettem a túró mellé, fini lett, nem áztatta el a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése