2012. december 26., szerda

Parmezános oregánós keksz

http://fozni-jo.blogspot.hu/2010/06/oreganos-parmezanos-rud.html

Recept innen, de inkább a Stahltól :-)

40 dkg liszt ( 30 sima + 10 tk. nálam)
2 púpos tk. só
10 dkg reszelt parmezán
1,5 ek. oregánó ( 2-t ír, de szerintem sok)
bors ( kb. 1/2 mokkáskanál)

összekeverni, ráreszelni
20 dkg hideg vajat ( nálam 10 vaj és 10 zsír volt)
2 tojássárgáját
8 ek. hideg vizet.

Gyorsan cipóvá gyúrni és lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtani több részletben. Próbálkoztam a rudakkal, de azt nehéz volt, mert eléggé szakadós a tészta. A pici virágformámmal picit tovább tart, de mutatósabb lett. Készült még fenyőfa forma is.

Kipróbáltam a kekszformázó hengert, hát alig látszik a forma, ahogy megdagadt a tészta, pedig semmi sütőpor nincs benne. 

1 fehérjével lekenni és szezámmaggal megszórni.
175 fokon 10-15 percig sütni.

Jó fűszeres lett, igazi bor vagy sörkorcsolya. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése