2011. szeptember 4., vasárnap

Rákóczi túrós torta



Ezt a tortát kizárólag olyan formában csináljátok, ami teljesen zárt, mert a massza nagyon folyékony az elején, csatos formából kifolyna. Gyorsan összeállítható, inkább azt nehéz kivárni, hogy csak teljes kihűlés után lehet szelni.

Tészta :
5 dkg margarin
5 dkg cukor
1 tojás
18 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
Jól összedolgozzuk, a formába (nekem szilikonos tortaforma) kézzel belenyomkodjuk

Töltelék:
1/2 kg túró
4 tojás sárgája
2,5 kk. foly. édesítő
5 dkg cukor (vagy összesen 15 dkg cukor ha édesítő nélkül)
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
Ezt jól összekeverni géppel, majd hozzáadni 4 dl tejet.

A tésztára önteni a tölteléket, kb. 40 percig 175 fokon sütni.
Ha kész, megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a 4 fehérjéből + 5 dkg cukorból készített habbal. Kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe hogy rászáradjon a hab.

Teljes kihülés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése