2011. szeptember 5., hétfő

Langalló


Nincs Savaria karnevál anélkül, hogy itthon ne készítenék langallót. Egyszer megjártuk, annyira rosszat ettünk a vásárban, hogy azóta biztosra megyünk, vendégeink nagy örömére.

3 közepes krumplit só nélkül megfőzök, villával összetörök egy tányéron

Kenyérsütőgépbe teszem a következőket :
a tört krumpli
1 kis doboz kefír
3 ek. olaj
1/2 dl tej
1 tk só
1 tk cukor
30 dkg finomliszt
20 dkg tk. búzaliszt
2,5 dkg élesztő

Dagaszt 20 perc, keleszt kb. 30 perc és kézzel belenyomkodom egy enyhén kiolajozott gáztepsibe. Megkenem fokhagymás tejföllel bőven ( maradjon is, mert ha kisült, akkor is teszünk rá még), sonkakockákkal, lilahagymával megszórom. Kb. fél óra alatt 175 fokon kisül.

Még nyersen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése