2011. május 26., csütörtök

Juhtúrós sztrapacska


Az ötlet Ottistól származik, teljesen követtem a receptjét, csak a végén a sütő helyett a mikróban grilleztem meg kb. 10 percig.
Ami nekem hiányzott, az a pirított hagyma belőle, de erre csak evés közben jöttem rá. Legközelebb úgy csinálom.

Hozzávalók 2-3 főre:
, 15 dkg juhtúró, 1 kis pohár tejföl, só, bors, 10 dkg füstölt húsos szalonna



1 nagyobb krumplit meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a
2 tojást
20 dkg finomlisztet
10 dkg tk. tönköly búzalisztet
majd sózzuk és borsozzuk.
Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Lobogó, sós vízben, nokedli szaggató segítségével vízbe szaggatjuk. Miután a sztrapacska feljön a víz felszínére még néhány percet főzzük és szűrőlapáttal kiszedjük vagy szűrőben lecsepegtetjük.

Amíg a sztrapacska fő 10 dkg szalonnát apró kockákra vágjuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk (először kicsi vizet öntünk alá, akkor kissé megfő majd zsírjára sül).

A kifőtt sztrapacskát egy tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a szalonnából kiolvadt zsírral, megszórjuk a 15 dkg juhtúróval és a 2 dl tejföllel, majd lazán összekeverjük. A tetejét megszórjuk a kiolvadt szalonnapörcökkel és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük ( mikroban grill funkción 10 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése