2011. május 3., kedd

Aszalt szilvás nyúltekercs






Anyu készítette, most ugyan barackbefőtt került az aszalt szilva helyett, de szerintem a szilvás verzió a tuti. Mivel a nyuszi husi nem olyan könnyen beszerezhető, csirkemellel is ki lehet próbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész házinyúl
150 g magozott aszalt szilva
2 zsemle / vagy 2 szelet fehér kenyér
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín
3 evőkanál olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
kevés zsemlemorzsa
1 egész tojás


A konyhakész nyulat a hasára fordítjuk, a hátán kezdve, a gerinc mellett egyben kicsontozzuk, a combokat és a bordákat is, egy hosszú téglalapot kapunk.

A töltelékhez a zsemléket egészen apró kockákra vágjuk, ráöntjük a habosra vert tojást, a tejszínt. Néhány perc múlva villával szétnyomjuk, hogy jól megszívja magát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéjat, szegfűszeget és megsózzuk. Összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel. Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Kenhetőnek kell lennie.

A szilvaszemeket félbevágjuk.

Rákenjük a kiterített nyúlra a tölteléket. A szilvaszemeket egyenletesen elosztjuk rajta, majd a combnál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset - mint szokás – körbekötözzük. Tepsibe fektetjük, forró olajjal meglocsoljuk, és előmelegített, forró sütőben 40 percig fedetlenül sütjük. 15-20 percnyi pihentetés után éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése