2010. november 20., szombat

Túrós alagút





Eme remeket a férjem készítette !!!

Piskótatekercs:
6 tojásból piskótatekercset sütni Horváth Ilona receptje alapján (6 tojásfehérjét habbá verni, majd keverés közben hozzáadni egyesével 6 ek. cukrot, majd 6 tojássárgáját, végül 6 púpos evőkanál réteslisztben elkevert késhegynyi szódabikarbónát. A lisztet is géppel keverni bele, 1-s fokozaton). Előmelegített sütőben 175 fokon sütni fél órát sütőpapíros tepsiben(nekem a fekete) Az első 10 percben ne nyitogassuk az ajtót, mert összeesik.
Ha kisült, tiszta konyharuhára borítani, sütőpapírt levenni és azonnal feltekerni (majd egymás után többször feltekerni és újra kinyitni), végül feltekerve kihűteni. Ha kihűlt, lekvárral megkenni.

Túrós krém :
50 dkg túrót,
1 vaníliás cukor
1 dl tejfölt kikeverni.

A felezett barackbefőtt levében feloldani 10 dkg cukrot, majd felfőzni 1 cs. zselatinnal (Horváth Rozi). Ha langyosra hűl, a túrós krémhez keverni. Folyós lesz, nem kell megijedni ettől.

Egy dobozformát, vagy 2 őzgerinc formát folpackkal kibélelni úgy hogy túllógjon, körbetenni a felszeletelt piskótatekerccsel. A túrós krémet beleönteni, majd a felezett barackokat magházzal felfelé a tetejére tenni. Végül a folpackkal beborítani és egy éjszakát hűtőben érlelni.

4 megjegyzés:

  1. hát ez nagyon jól néz ki...feltehetően finom is (piskótatekercs, túró meg barack..nagyon cool:) )....bár az elkészítése nem lehet egy *piskóta* (höhö).....de nagyon jól néz ki..mint ahogy az alatta lévő ételek sora is:)

    VálaszTörlés
  2. Szvoby, karácsonykor meg is kóstolhatod :-)

    VálaszTörlés