2010. november 16., kedd

Mákos sajtos falatok


Összegyúrni a következőket :

40 dkg finomliszt
25 dkg rétes liszt
15 dkg tk. búzaliszt
20 dkg reszelt sajt
8 dkg egész mák
1 sütőpor
4 kk. só
2-3 ek. tejföl

Kinyújtani, majd kis formával kiszaggatni. A tetejét 1 felvert tojással megkentem és 180 fokon 15-20 percet sütöttem.

Szorosan téve 3 nagy gáztepsi lett ebből az adagból.
Legközelebb kipróbálom hogy milyen keverve a mák és a szezámmag. A fenti recept nem jó, rosszul írtam le. Legközelebb ezt próbálom ki : eveandapple.blogspot.com/2015/05/makos-szezamos-sos-suti.html 400 gr finomliszt 400 gr rétesliszt 1 sütőpor 2 púpos kiskanál só 500 gr margarin 2 tojássárgája 150 gr reszelt sajt 80 gr szemes mák 3 dl tejföl tetejére tojásfehérje, szezámmag A két féle lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold el a margarinnal. Add hozzá a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a szemes mákot, majd legvégül a tejfölt. Gyúrd szép egynemű tésztává, majd 3-4 adagban nyújts ki lisztezett felületen, a tetejét kend le tojásfehérjével, szórd meg szezámmaggal és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben amíg szép aranyabarnára nem sül. Ez nagyjából 20-25 perc/tepsi. A tésztát felhasználás előtt pihentetni nem kell, maximum egy tíz percre szoktam előtte betenni a hűtőbe, hogyha túl lágynak ítélem (egyébként lágy a tészta, ettől ne ijedjetek meg, ettől függetlenül tökéletesen lehet vele dolgozni). Ennyi. Mehet a dobozba, és várja a vendégeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése