2010. július 5., hétfő

Túrófánk


Összekeverni :
30 dkg túró
25 dkg tejföl
3 tojás
1 tk. folyékony édesítő vagy 4 dkg cukor
10 dkg tk. búzaliszt
15 dkg sima liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
pici citromlé

Így egy sűrű nokedli szerű masszát kapunk. Kanállal forró olajba szaggattam, mindkét oldalát aranybarnára sütöttem és papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla. Érdemes nem túl nagy darabokat sütni ( a palacsintasütőben pl. 6-7 db-t egyszerre), mert a nagyobbaknak a belseje lágy maradt.
Porcukorral meghintve ettük.

Maga a túrófánk nagyon finom, melegen jobb, de felmelegítve is jó. Még kipróbálok más receptet is, mert van olyan ahol 50 dkg túróhoz kell kb. uennyi liszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése