2017. október 20., péntek

Zabos almás pite

Ikeás piteformában készítettem . 8 dkg zabpehely 8 dkg zabkorpa 2 dkg búzakorpa 1 ek. útifűmaghéj fél cs. sütőpor 3 ek. eritrit vagy cukor összekeverni 3-4 almát pucolni, vékony szeletekre vágni. 2 dl tejfölt / sűrűbb natúr joghurtot 2 tojást elkeverni + 2 dl tej és löttyintésnyi foly. édesítőszer Pitetálat kivajazni, picit több mint a fele a szárazanyagnak, almaszeletek rá pici fahéjjal megszórva, maradék szárazanyag és leönteni a tojásos keverékkel. Alsó felső sütés, 180 fok, 40 percig sütni ( barnuljon a teteje, akkor jó ) Langyosan szeletelni, akkor egyben marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése