2016. május 2., hétfő

Őszibarackos clafutis


Gabriellánál találtam ezt a receptet, húsvétkor ettük meg, nagyon jó a tésztája. Egyszer már próbálkoztam más clafutis recepttel, de az olyan gumis lett. Még jó, hogy az a próbálkozás nem vette el a kedvemet . A barackos befőttből készült, a cseresznyés friss gyümölcsből.

Hozzávalók: 25 cm átmérőjű piteformához


- 30 dkg cseresznye
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor (nálam most nyírfacukor)
- 8-10 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 csipet őrölt fahéj (elhagyható)

+ pici vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
- valamint a tálaláshoz vaníliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítés:


1. A cseresznyét megmosom, papírtörlőn lecsepegtetem, kimagozom és összekeverem a fahéjjal.

2. A tojásokat ketté választom, a fehérjéket kemény habbá verem.

3. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, majd simára keverem a liszttel is. A végén óvatosan fellazítom a habbá vert fehérjével.

4. A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntöm, rászórom a cseresznyét, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 25-30 percig sütöm. Ha a teteje nagyon pirul, sütés közben letakarom alufóliával és úgy sütöm tovább. (lehet hagyományos sütőben is sütni, esetleg a sütési idő eltérhet)

5. A sütőből kivéve vaníliás porcukorral megszórva találom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése