Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2016. május 27., péntek
Epres rebarbarás pite
1 jó nagy rebarbara szárat késsel megpucoltam, 1-2 cm-es darabokra vágtam, jénai tetőre tettem, megszórtam kevés cukorral és a sütőbe tettem amíg az melegedett 160 fokra. Max 10 percig, hogy egyben maradjon még apárolástól.
15 cukor
2 van. cukor
3 tojás
1 mk. őrölt fahéj
1 citrom héja
keverjük ki robotgéppel. Adjunk hozzá
1 dl olaj
1.5 dl tejszín
10 dkg tejfölt
tovább keverjük, majd a
30 dkg liszt
1 sütőport is belekeverjük.
A szilikonos tortaformába tettem, a tetejére eper és rebarbara darabokat tettem bőven, 160 fokon 45 percig sült.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése