2012. május 15., kedd

Medvehagymás túrós pogácsa

Limara receptje alapján készítettem sima túrós és medvehagymás túrós pogit. Finom lett mindkét változatban.

22,5 dkg langyos tejfölben felfuttattam 2,5 dkg élesztőt 1 tk. cukorral

Fél kg liszt
12,5 dkg margarint elmorzsoltam. Hozzáadtam
1 ek. só
25 dkg túró
1 tojás
és az élesztős tejfölt

Nyújtottam, hajtogattam és pihent, mindezt kétszer. ( ha medvehagymás, akkor olvasztott vaj és medvehagyma levéllel megkenni nyújtás után, hajtogatás előtt)
Végül ujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni és másfél órát pihentetni.
Tojással lekenni, esetleg sajt a tetejére, 200 fokon sütöttem 15 percig kb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése