2012. április 11., szerda

Főtt hús meggyszósszal és pirított darával


Utoljára a menzán ettem ilyet. Nekem bejött, a család férfi tagjainak kevésbé.

A főtt hús pulykaszárny volt, anyósom főzte meg húslevesnek. Kevés kacsazsíron megpirítottam.

Fagyasztott meggyet a levével és kevés vízzel ( épp hogy ellepje a meggyet) feltettem kb. 10 percre főni löttyintésnyi foly. édesítővel és kevés őrölt fahéjjal.

A daránál gondban voltam, mert ilyet még nem csináltam. A neten így találtam :

személyenként :
1 ek. olajon 3 ek. grízt aranybarnára pirítunk, picit megsózzuk és felöntjük 3 ek. vízzel. Takarék lángon kb. 8-10 percig kevergetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése