Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2016. június 24., péntek
Kovászos uborka
Ez az adag egy nagy 5l-es üveg felébe elég. Nekem ez az adag pont elég, mert csak én vagyok a rajongója a családban.
1,2 kg uborkát megmosni, végei kivételével 2 helyen behasítani ( így lehet 4 gerezdre szedni majd )
Üvegbe helyezni:
1 csokor kapor (alulra és 2 ubiréteg közé )
uborkák
1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
3 dkg só
1 liter meleg víz
12 dkg toronyi kenyér ( kb. 2-3 szelet )
Meleg helyen kb. 3-5 nap alatt megérik. A kenyeret kidobjuk, az uborkákat lemossuk, műanyag fedeles edénybe tesszük. Függönydarabon átszűröm a levet az uborkákra és hűtőben tároljuk. Kb. 2 hétig áll el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése