Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2016. június 2., csütörtök
Házi gyurma
Egy vastag aljú edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatosan keverve főzzük, míg össze nem áll egy masszává.
40 dkg liszt
20 dkg só
6 dl víz
2 ek. olaj
1 tk. citromsav
Amikor összeáll, egy nem sajnált műanyag tálba borítjuk, s ha picit hűlt átgyúrjuk.
Annyi gombócra szedjük, ahogy színt szeretnénk. Pici ételfestéket rakunk hozzá és a gumikesztyűs kezünkkel a tálban összegyúrjuk.
Zacskóba téve hónapokig eláll a hűtőben.
Nagyon jó állaga van, az iskolai majálisra készítettem, többen el is kérték a receptjét :-)
Ez kb. egy kistányérnyi adag.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Köszi, ennek a receptnek hamarosan nagy hasznát veszem :)
VálaszTörlés