Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2016. március 24., csütörtök
Medvehagymás csónak
15 dkg krumplit megfőzni, áttörni
Kenyérsütő gépbe :
2 dl tej
1 tojás
1 kk. cukor
0,5 dl olaj
0,5 ek. só
50 dkg liszt ( ebből 10 dkg tk. lehet )
tört burgonya
2,5 dkg élesztő
Ha megkelt kinyújtjuk téglalapra, 10 kisebb téglalpra osztjuk, feltekerjük és további fél órát kelesztjük. Éles késsel felül mélyen bevágjuk, beletöltjük a krémet ( 20 dkg tömlős sajt medvehagymával kikeverve ) és 20 dkg reszelt trapistával megszórjuk.
180 fokon 30 percig sütjük.
Címkék:
főtt krumpli,
kelt tészta,
krumpli,
medvehagyma,
sós sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése