2012. június 6., szerda

Vörösboros őzpörkölt dödöllével

A pörkölt Sziszi műve, a dödölle anyósomat dícséri. Nagyon finom lett mindkettő. Én csak szerényen egy uborkasalátát készítettem :-)

 Recept a femina.hu-ról volt.

Vörösboros szarvaspörkölt

Hozzávalók:

  • fél kg szarvaslapocka
  • fél kg szarvaslábszár
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 3 dl vörösbor
  • 1 cseresznyepaprika
  • 3 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
A húst és a vöröshagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a húst, és pörköld meg. Adj hozzá kevés vizet, a fűszereket, és lassú tűzön főzd. Ha a hús félig megpuhult, ami beletelik egy kis időbe, add hozzá a vörösbort. Ekkor add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát is, majd főzd készre.

Egy gerezd fokhagymát felaprítani, só, pirospaprika, ecet, cukor, pici víz és végén a tejföl. Hagyni kell összeérni, úgy az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése