2012. június 6., szerda

Kókuszos tojásfehérjés

Illéskrisz receptjét követtem, nagyon fini lett, sokáig eláll és jól felhasználható a tojásfehérje a fagyasztóból.Csoki nélkül csináltam, kipróbálom majd azzal is. Ja és gluténmentes !

Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 1 csipet só, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, 1/2 citrom leve, 10 dkg keserű csokoládé a mártogatáshoz.


A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a vége felé, apródonként belekeverjük a porcukrot. Addig keverjük, hogy teljesen kemény legyen a hab. Mikor megvagyunk vele, részletekben hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a csipet sót, az étkezési keményítőt és a citrom levét. Akkor jó, ha a massza megtartja a formáját, és nem terül el. Ekkor vizes kanállal, diónyi gombócokat rakosgatunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 

A sütőt előmelegítjük 140 C-ra, majd lassú tűzön inkább szárítjuk a csókokat, mint sütjük. Kb. 40 perc alatt készül el. Mikor kezd a teteje rózsaszín lenni, akkor már jó. Sütés után leszedjük őket a tepsiről és hagyjuk kihűlni. A csokoládét megolvasztjuk és a csókok alját belemártogatjuk. Zsírpapíron megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, utána tálaljuk, vagy csomagoljuk. Jól záródó fém dobozban, sokáig eláll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése