2011. március 31., csütörtök

Cukkinis krumpligratin

Cukkinis krumpligratin:

5-6 szem nagy krumpli, 2 db. kicsi cukkini, só, bors, 4 deci tejszín, 10 deka reszeltsajt
A krumplit és a cukkinit uborkareszelön vékony karikákra reszeljük, egy tüzálló tálat kivajazunk, majd felváltva belerétegezzük. Sózzuk, borsozzuk és a tejszínnel leöntjük. Megszórjuk a reszeltsajttal, majd 200 fokon,fólia nélkül kb. 30-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, fedjük le fóliával, de a lényege az, hogy a krumpli szívja be a tejszínt és krémes halmazállapotú legyen. A sütöböl kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.

Kép nincs hozzá, finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése