2015. november 26., csütörtök

Birsalmasajt gyorsabban

A birsalmákról lemosni a szőrét és egyben egy nagy lábosba tenni, vizet rá annyit amennyi épp ellepi. Fedő alatt puhára főzni. Ha kész, krumplinyomon átnyomni ( a magházat stb. kb. minden 2. után ki kell kaparni a gépből ) ( nekem Sziszi segített, én raktam, ő nyomta :-)) A kész masszát megmérni, most 1.4 kg péphez 1 kg cukrot adtam. Folyamatosan keverni kb. 45 percig, amikor már kezd sűrűsödni, akkor jó. Szilikon muffin formába tettem ( ebből egy 12-es és egy 6-os forma jött ki ) , 1 nap múlva sütőpapírra borítom és hagyom száradni, közben a nedvet letörölni papírtörlővel. Kb. 1 hét száradás a radiátoron papírtörlőn és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése