2011. december 17., szombat

Töpörtyűs pogácsa


Nemrég volt szüleimnél disznóvágás, kaptunk egy adag töpörtyűt. Csak két formában esszük meg, pogiban és töpörtyűkrémként. Az eddig sütött töpörtyűs pogácsához sok idő kellett, többször hajtogatni, keleszteni. Ez most egy sokkal gyorsabb verzió, szerintem a jövőben maradunk is ennél.
Receptet a nosalty-n találtam. Ismét kevés lisztet lecseréltem tk. lisztre.

30 dkg töpörtyűt daráljunk le
2 dl tejben 2 tk. cukorral 5 dkg élesztőt futtassunk fel

Kelesztőtálba tegyünk :
35 dkg finomliszt
15 dkg tk. búzaliszt
4 dkg vaj ( legközelebb ezt elhagyom, nem hiszem hogy szükséges)
2 tojás sárgája
2 ek. tejföl
3 tk. só
1 tk. őrölt bors

Dagasztás után kb. 1 órát kelesszük, nyújtsuk, vágjuk be a tetejét, kenjük meg 1 felvert tojással.

175 fokon kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése