2010. október 11., hétfő

Aranygaluska




Az eredeti receptet Limaránál láttam, kicsit átalakítottam :

Tészta a kenyérsütőgépben készült, tészta programon :

2,5 dl langyos tej
1 ek. cukor
1 tk. folyékony édesítő
3 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott vaj
pici só
15 dkg tk. búzaliszt
35 dkg finom liszt

Megkelt, kinyújtottam, pogácsa szaggatóval kiszaggattam, mindegyik darabot olvasztott vajba és őrölt dióba forgattam (kb. 8 dkg vaj és 15 dkg dió), majd a szilikon formába rétegeztem.
20 perc kelesztés után 175 fokon kb. 35-40 percet sült.

A mártás most lustaasszonyos volt :
1 Gála vaníliás pudingport 7,5 dl tejjel felvertem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése