Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2017. február 14., kedd
Dödölle
Remekül sikerült, méltó körete lett Sziszi vaddisznó pörköltjének :-)
3 óriási krumpli ( pucolva 90 dkg )
felkarikáztam és vastag aljú edényben megfőztem ( a víz éppen lepje el ).
2 nagy fej hagymát felkockáztam, serpenyőben sok zsíron picit előpároltam ( épp csak pár percig )
Amikor a krumpli már főtt szét, a levéből lemertem 2 merőkanálnyit ( félretettem, hátha kell még )
A lángot lezártam és krumplinyomóval összetörtem , majd hozzáadtam 30 dkg finomlisztet apránként, közben folyamatosan keverni.
Így egy masszív tészta lett.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra alsó felső sütésre. A nagy tepsi alját olajjal kikentem ( bőven menjen rá ) , olajos kanállal kiszaggattam a masszát a tepsibe, rálocsoltam a hagymás zsírt és 30 percig sütöttem ( közben meg-meg kevertem ). A végén 3 percet grillen pirítottam.
Köretnek pörkölt mellé, vagy csak alanatúr tejföllel, pirított szalonnával és finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése