2017. január 5., csütörtök

Töltött káposzta

1 fej hagymából paprikás alapot készítünk nagylábosban, amiben még kolozsvári szalonnát is teszünk kb. 10-15 dkg-ot. Gombóc : 1 szál sütni való kolbász ( kb. 25 dkg ) 25 dkg darált sertéscomb ( kiegészítve a kolbász 50 dkg -ra ) 1 tojás 3 tk. őrölt paprika 0,5 tk őrölt bors 1 kisebb hagyma 3 gerezd fokhagyma 6 dkg rizs mosva, lecsepegtetve 1 doboz savanyú káposzta v. friss savanyú kéáposztából 1 kg. Egy mosás mindenképp kell ! Paprikás alapra fele káposzta, gombócok, maradék káposzta, annyi meleg ( ! )víz, hogy 2 ujjnyira fölé érjen. Forrás után kis lángra venni és akár 4.5 órát főzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése