2016. szeptember 23., péntek

Sacher torta

Szilvi Ízvilág alapján készítettem, nagyon ízlett. Az eredeti recept : http://szilviizvilag.hu/sacher-torta/ Sütőt 180 fokra előmelegíteni . Tészta : 12 dkg tk. liszt 10 dkg finomliszt 12 dkg xilit 3 dkg kakaópor 3 dl mandulatej 3 ek étolaj 1 sütőpor Robotgéppel összekeverni, vajazott szilikonos tortaformámban 35 perc alatt készre sütöttem. Rácson hagytam kihűlni, addig a krém készült Krém : 50 dkg házi baracklekvárt ( 3/4-e volt a nagy üvegesnek ) 3 ek kúkuszreszelék 3 ek. útifűmaghéj összekeverni, űllni hagyni hogy sűrűsödjön Összeállítás : tészta, legközelebb meglocsolom egy kis rummal, majd a krém. Ha már teljesen kihűlt, akkor teszem rá a mázat : Máz : 10 dkg étcsokit gőz fölött megolvasztok 2 ek. kókuszzsírral. Finom szaftos volt, máskor is csinálok majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése