2015. június 28., vasárnap

Cékla eltevése

A legnagyobb lábosba tettem az alaposan megmosott, megsikált, tetejétől picit levágott céklákat, fedő alatt megfőztem. Bő egy óra volt, villával ellenőriztem hogy puha-e. A vizet leöntöttem róla, amikor kihűlt, megpucoltam és apró darabokra vágtam. Felöntőlé : 2,5 l víz, ha forr, akkor bele 35 dkg cukor 4 dkg só 1 ek. köménymag Forrás után 2 percig, utána lezárni. Ha langyos, akkor 2 dl 20%-os ecet Ha teljesen kihűlt, kevés levet kivenni, forrósítani, abba bele 1 késhegynyi Na-benzoát és a kihűlt léhez önteni. A céklákat a tiszta üvegekbe tesszük ( mellé mehet 1-2 ujjnyi torma, én ezt kihagytam ), felöntőlé rá és ha rátettük a tetejét az üvegre, mehet is a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése