A pörkölt Sziszi műve, a dödölle anyósomat dícséri. Nagyon finom lett mindkettő. Én csak szerényen egy uborkasalátát készítettem :-)
Recept a femina.hu-ról volt.
Vörösboros szarvaspörkölt
Hozzávalók:
-
fél kg szarvaslapocka
-
fél kg szarvaslábszár
-
2 vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál pirospaprika
-
5-6 szem borókabogyó
-
3 dl vörösbor
-
1 cseresznyepaprika
-
3 zöldpaprika
-
2 paradicsom
A húst és a vöröshagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd át
fokhagymanyomón. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a húst, és pörköld
meg. Adj hozzá kevés vizet, a fűszereket, és lassú tűzön főzd. Ha a hús
félig megpuhult, ami beletelik egy kis időbe, add hozzá a vörösbort.
Ekkor add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát is, majd főzd készre.
Egy gerezd fokhagymát felaprítani, só, pirospaprika, ecet, cukor, pici víz és végén a tejföl. Hagyni kell összeérni, úgy az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése