Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 20
dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 1 csipet só, 2 csapott evőkanál
étkezési keményítő, 1/2 citrom leve, 10 dkg keserű csokoládé a
mártogatáshoz.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük,
majd a vége felé, apródonként belekeverjük a porcukrot. Addig keverjük,
hogy teljesen kemény legyen a hab. Mikor megvagyunk vele, részletekben
hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a csipet sót, az étkezési keményítőt
és a citrom levét. Akkor jó, ha a massza megtartja a formáját, és nem
terül el. Ekkor vizes kanállal, diónyi gombócokat rakosgatunk egy
sütőpapírral bélelt tepsire.
A sütőt előmelegítjük 140 C-ra, majd
lassú tűzön inkább szárítjuk a csókokat, mint sütjük. Kb. 40 perc alatt
készül el. Mikor kezd a teteje rózsaszín lenni, akkor már jó. Sütés után
leszedjük őket a tepsiről és hagyjuk kihűlni. A csokoládét
megolvasztjuk és a csókok alját belemártogatjuk. Zsírpapíron megvárjuk,
míg a csoki megszilárdul, utána tálaljuk, vagy csomagoljuk. Jól záródó
fém dobozban, sokáig eláll...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése