Sosem tudom hogy mit főzzek. Sosem találom a milliónyi papírfecnin a már bevált receptjeimet. Talán így könnyebb lesz :-)
2012. január 27., péntek
Máglyarakás
Az ovális jénait kivajazom.
30 dkg szikkadt kalácsot vagy 6 db kiflit felszeletelem.
Egy kis edényben felolvasztom :
5 dl tej
1 citrom reszelt héja
5 tojás sárgája
1 tk. foly. édesítő
3 dkg vaj
4 nagy almát megpucolok
A jénai aljába teszem a fele kalácsot, meglocsolom a fele tejes lével, megkenem sárgabarack lekvárral, fele almát ráreszelem (szórom őrölt fahéjjal és dió darabokkal), majd ismét kalács, tejes lé, lekvár, alma.
Mikro+grillen 10 percig sütöm. Közben felverem habnak az 5 fehérjét. Rákenem a félig sült máglyarakásra, megpöttyözöm még lekvárral és további kb. 3-4 percig sütöm (ekkor már ott állok és figyelem, nehogy megégjen).
Ezt az adagot kb. 3 ember el tudja pusztítani egyszerre :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése