
Egy másik alkalommal bagett formában :

Tücsökbogár receptjét készítettem el, annyi különbséggel, hogy a lisztek mellé egy kis zabpelyhet is tettem bele.
A tartályba tettem :
35 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg zabpehely
1 tk cukor
2 dkg élesztő
1 dl meleg tej
Ezt hagytam kelni kb. 10 percet.
Hozzátettem :
5 dkg olvasztott margarin/vaj
15 dkg megsütött, villával összetört sütőtök
1 tk. só
1 tojás
1 dl meleg víz
Az 1 ó 30 perces dagasztó kelesztő programot végigjárattam, lisztes felületen zsemléket, rudakat formáltam belőle, majd a tepsin további 1 órát kelesztettem.
Tejjel megkentem, tökmagot szórtam rá és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése