2011. január 18., kedd

Csirke pástétom


A recept az nlc fórumáról való, Oldalas nickű olvasótól. Nagyon ízlett mindenkinek, jó, hogy nem csupa máj, hanem mell is van benne, lágyabb tőle. Próbálkoztam folpack nélkül beletenni a tuppis formámba, de beleragadt, szóval ha szépen tálalni kell, akkor a folpackos megoldás lesz.

Csirke pástétom. (szendvicskrém)

1 kisebb csirke melle felaprítva.
3 +2 db csirkemáj, de lehet több is
1fej hagyma felaprítva
1 kisseb fej édes lilahagyma aprítva
3+ 1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 db lágy tojás 2-3 perces
1tk mustár
1-2 kanál olvasztott vaj
1 kanál petrezselyem apróra vágva
1 kanál aprított medvehagyma. (Fagyasztóból ha nincs friss) De elhagyható.
Só, bors, paprika
Kevés olaj a sütéshez



Az olajon a hagymát megpárolom, Közben hozzáadom a 3 reszelt fokhagymát.
Hozzá keverem a húst, később a májakat, fűszerezem és puhára párolom.
A végén sózom és belekeverem a petrezselyem zöldet.
Ha ki hűlt 2 májat kiveszek, apró kockákra vágom. A többit ledarálom a
nyers lilahagymával és a maradék fokhagymával együtt.
A lágy tojásokat hozzá adom, villával összetöröm a fehérjét.
A medvehagymát, mustárt, a felolvasztott vajjal együtt hozzá keverem.
Megkóstolom és ha kell utána fűszerezem.
Egy formát (tálkát) folpackal kibélelek. Bele kanalazom a masszát.
Az asztalhoz ütögetve tömörítem. Hűtőben fél napig érlelem dermesztem.
Kiborítom tányérra lehúzom a folpackot és friss zöldekkel kenyérrel,
esetleg pirítóssal kínálom.
Az íze mindig a máj mennyiségétől függ. Így igen intenzív máj íze van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése